Πώς να Προσλάβετε έναν Ιδιωτικό Ερευνητή στην Ελλάδα

Η έρευνα στον ιδιωτικό τομέα είναι κάτι που πλέον έχει αρχίζει και αποκτά δημοφιλία στον ελλαδικό χώρο, αν και μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι που γνωρίζαμε εδώ και καιρό.
Η έρευνα στον ιδιωτικό τομέα είναι κάτι που πλέον έχει αρχίζει και αποκτά δημοφιλία στον ελλαδικό χώρο, αν και μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι που γνωρίζαμε εδώ και καιρό.

Related Topics (Sponsored Ads):

Η απήχησή της έχει αρχίσει και κάνει σταδιακά βήματα προόδου και αυτό μπορούμε να το αποδώσουμε ίσως και σε κάποια τηλεοπτικά σόου που προώθησαν αυτό το μοντέλο ερευνών.

Η απήχησή της έχει αρχίσει και κάνει σταδιακά βήματα προόδου και αυτό μπορούμε να το αποδώσουμε ίσως και σε κάποια τηλεοπτικά σόου που προώθησαν αυτό το μοντέλο ερευνών.

Η έρευνα στο εξωτερικό

Στις χώρες του εξωτερικού, η ανάθεση της επίλυσης ενός σοβαρού οικογενειακού ή προσωπικού ζητήματος γίνεται συχνά σε ένα γραφείο ιδιωτικών ερευνών. Τα γραφεία αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν μέρος της κουλτούρας του πληθυσμού και όχι αποκλειστικό προνόμιο των εύπορων και ευκατάστατων οικογενειών. Στην Ελλάδα, έχουμε συνηθίσει και τον όρο ντέντεκτιβ, ο οποίος περιγράφει τον άνθρωπο που παρέχει αυτού του είδους τις υπηρεσίες.

Τα πρώτα βήματα

Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε για να λάβετε την απόφαση της ανάθεσης μιας έρευνας σε ιδιώτη ή γραφείο ιδιωτικών ερευνών είναι να αναρωτηθείτε και να συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντική είναι για εσάς αυτή η έρευνα. Θα πρέπει να καθορίσετε τα όρια σας, να σκεφτείτε κατά πόσο θα επηρεάσει αυτή η έρευνα εσάς και τον κοινωνικό σας περίγυρο, εάν είστε έτοιμοι ψυχικά για την οποιαδήποτε έκβαση, τι αποσκοπείται από τα αποτελέσματα. Επίσης, πόσο χρόνο, χρήμα αλλά και καμιά φορά πόσα αποθέματα ψυχικής ενέργειας θέλετε να αφιερώσετε.

Πιστοποιημένα γραφεία με εξειδίκευση

Μετέπειτα, θα σας προτείναμε να ψάξετε για κάποιο γραφείο με πιστοποίηση και εγκεκριμένη άδεια για ιδιωτικές έρευνες. Με αυτό τον τρόπο, γνωρίζετε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία είναι ασφαλή και ότι διατηρείται εχεμύθεια. Επίσης, αν το γραφείο διαθέτει άδεια για αναζήτηση ευαίσθητων πληροφοριών και αρχείων, θα μπορέσει να σας οδηγήσει ίσως πιο εύκολα στην επίλυση του ζητήματός σας. Επιπλέον, αν η υπόθεσή σας εκτυλίσσεται και στο εξωτερικό, μπορείτε να βρείτε γραφεία που διαθέτουν και συνεργάτες σε διάφορες χώρες.

Εκτίμηση κόστους και υπηρεσίες

Πολλα γραφεία ερευνών προσφέρουν αρχικά μια δωρεάν ενημέρωση ώστε να σας κατατοπίσουν σχετικά με το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζετε και να κάνουν μια αρχική εκτίμηση του κόστους. Αρκετά γραφεία χρεώνουν ένα καθορισμένο ποσό για συγκεκριμένες αναζητήσεις όπως: αναζήτηση σε υποθηκοφυλάκεια, αρχεία, ληξιαρχεία κλπ. Ανάμεσα στις υπηρεσίες που μπορεί να σας προσφέρει το ιδιωτικό γραφείο ερευνών περιλαμβάνονται οι αναζητήσεις για συζυγικές απιστίες, απάτες και εκβιασμοί, παρακολούθηση συνεταίρων, εύρεση μαρτύρων για υποθέσεις, παρακολούθηση ανηλίκων και άλλα. Αυτοί είναι και οι κύριοι λόγοι που κάποιος απευθύνεται και σε ένα γραφείο ερευνών.

Γενικά, το κόστος καθορίζεται από αρκετούς παράγοντες όπως αν απαιτούνται μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις ή ταξίδια, πολλές αναζητήσεις, διαμονή ή μετάβαση στο εξωτερικό για τον ιδιωτικό ερευνητή. Με την ανάθεση της υπόθεσης δίνεται και μια σχετική προκαταβολή η οποία θα καλύψει κάποια έξοδα όπως μετακινήσεις ή ειδικό εξοπλισμό. Η εξόφληση γίνεται με την λήξη ή επίλυση της υπόθεσης.

Τι είδους έρευνα χρειάζεστε;

Ένα άλλο κομμάτι που μπορεί να σας απασχολήσει είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός που διαθέτει κάθε γραφείο κι αν ανταποκρίνεται στο είδος της έρευνας που θέλετε να κάνετε. Είναι απλή παρακολούθηση προσώπου ή απαιτείται σύγχρονος εξοπλισμός καθώς η υπόθεσή σας υπόκειται στη σφαίρα του κυβερνοχώρου; Διαθέτει το συγκεκριμένο γραφείο έμπειρο προσωπικό πάνω στο κομμάτι που θέλετε να διερευνήσετε; Σίγουρα, θα χρειαστεί να αναφέρετε αυτές τις λεπτομέρειες στην πρώτη σας συνάντηση. Επιπροσθέτως, δεν είναι κακό να απευθυνθείτε στο ίδιο γραφείο για το οποίο έχετε καλές συστάσεις από κάποιον γνωστό σας.

Related Topics (Sponsored Ads):

Mobile Sliding Menu

Comparisonsmaster