Geriausių kredito kortelių Lietuvoje apžvalga

Tik apie dešimtadalis visų mokėjimo kortelių Lietuvoje yra kredito kortelės, jei debetinių kortelių turime apie tris milijonus, tai kreditinių tik kiek daugiau nei 300 tūkstančių.
Tik apie dešimtadalis visų mokėjimo kortelių Lietuvoje yra kredito kortelės, jei debetinių kortelių turime apie tris milijonus, tai kreditinių tik kiek daugiau nei 300 tūkstančių.

Susijusios temos (remiamų skelbimų):

Nors jos ir yra sąlyginai nepopuliarios, kreditinės kortelės leidžia automatiškai naudotis kreditu, priklausomai nuo atlyginimo galinčiu siekti kelis tūkstančius eurų, naudotis nemokamu kelionių draudimu ir lengviau užsisakyti įvairias paslaugas. Šioje apžvalgoje pabandysime išsamiau pažvelgti į naudingiausias ir išskirtines funkcijas siūlančias kredito korteles.

Nors jos ir yra sąlyginai nepopuliarios, kreditinės kortelės leidžia automatiškai naudotis kreditu, priklausomai nuo atlyginimo galinčiu siekti kelis tūkstančius eurų, naudotis nemokamu kelionių draudimu ir lengviau užsisakyti įvairias paslaugas. Šioje apžvalgoje pabandysime išsamiau pažvelgti į naudingiausias ir išskirtines funkcijas siūlančias kredito korteles.

Visa ir MasterCard

Abu Lietuvoje teikiamų kortelių mokėjimo tinklai yra labai panašūs (American Express yra aptarnaujamas Swedbank, bet šio tipo kortelės neišduodamos). Visa ir Mastercard turi tiek daug bendrų funkcijų, kad kasdieniam gyvenime vargu ar pastebėsite kokį nors skirtumą. Abu tinklai plačiai pripažįstami visame pasaulyje ir iš tikrųjų neplatina pačių kredito kortelių. Jie funkcionuoja kaip tarpininkai, apdorojantys mokėjimus tarp bankų ir prekybininkų. Esminius skirtumus – palūkanų normas, mokesčius ir kitus pasiūlymus – nulemia kortelę išduodanti įstaiga.

Pinigų grąžinimo funkcija turinti kortelė

Jei kada skaitėte apie užsienyje esančius pasiūlymus, kai grąžinamas tam tikras procentas nuo bet kokio pirkinio sumos, tai šią opciją jau galima rasti ir Lietuvoje. Nordecum kredito kortelė siūlo 2 procentus nuo bet kokių pirkinių – tiek pieno prekybos centre, tiek naujo automobilio.
Ši kortelė yra Visa tipo ir išduodama vienos greitųjų įmonės kreditų įmonės. Jei išduodanti bendrovė sukėlė tam tikrų abejonių, tai ne be reikalo. Grynųjų pinigų įnešimas negalimas, išsiėmimas bankomate 2,50 euro ir 2,6% nuo operacijos sumos. Balanso pasitikrinimas bankomate pusė euro, o viršijus kredito limitą 150 eurų bauda.

Nordecum aiškiai nenurodo, bet tipiškai pinigų grąžinimui taikomas mettų arba mėnesio limitas ir, vertinant kompanijos reputaciją, jis tikrai nebus didelis.
Taigi, įdomus pasiūlymas, bet nei kortelė patogi naudoti, nei prie kokių verslo partnerių norėsis išsitraukti daiktą, siejamą su greitaisiais kreditais. Nei kelionių draudimo, nei apsipirkimų apsaugos ši kortelė nesiūlo.

Specifinės degalų kortelės

„Circle K“ kreditinė kortelė veikiai tik Lietuvoje ir suteikia galimybę naudotis kreditu perkant degalus. Galima atsiskaityti tik Lietuvoje ir, be abejo, tik šio tinklo degalinėse. Panašiai veikia ir tarptautinės Routex kortelės (siejamos su Statoil), bet jos priimamos daugelyje Europos šalyje, bei leidžia atsiskaityti už mokamus kelius ir tunelius.

Tokios kortelės neblogas pasirinkimas, jei valdote logistikos įmonę ir norite, kad Jūsų sunkvežimio vairuotojas nepritrūktų degalams užsienyje, bet ir neišleistų kompanijos lėšų pakeliui. Kasdieniam vartojimui šios kortelės nelabai tinkamos.

Kredito unijų kortelės

Iš esmės kredito unijos suteikia korteles panašiomis sąlygomis kaip ir bankai – ~14 procentų metinių palūkanų iki 6 tūkstančių eurų limitas. Iš bankams nebūdingų ypatybių – gali reikalauti laidavimo kredito limitui užtikrinti; taip ir įsivaizduoju kaip paprašau uošvių mano kortelės limitą užtikrinti. Gali reikalauti papildomo mokestinio plano už „padidintos rizikos e. komercijos“ aptarnavimą – į pavojingąjį apmokestinimą įtraukti – Bolt, Wolt, Amazon, Facebook ir kt. Įdomu būtų išbandyti kaip tokia kortele pavyksta kokie Aliexpress atsiskaityti.

Aš tokios kortelės nesirinkčiau, nes ja nepatogu naudotis – laidavimai, apribojimai internetiniams atsiskaitymams. Taip pat, kai kurie žmonės gali įtariai vertinti ją išdavusią įstaigą – nemažai unijų bankrutavo ar kitaip užsidarė.

Tipiniai bankų suteikiamų kortelių variantai

Šiam skirsneliui atrinkome geriausia vertę (naudos ir kainos santykį) turinčius įvairių bankų pasiūlymus.

SEB išduodama Visa Gold turi kredito limitą nuo 300 iki iki 12 000 eurų (priklausomai nuo gaunamų pajamų). Santykinai didelis limitas, deja, sąlygoja net 16 procentų palūkanas už panaudotą kreditą, kurios gali būti neskaičiuojamos iki 45 dienų. Kortelė suteikia kelionių draudimą, bet neturi pirkinių apsaugos. Administravimas kainuoja 3,50 Eur/mėn, o išdavimas – 5,00 Eur. Neblogas pasirinkimas, jei kreditinės reikia kaip apsaugos netikėtiems pirkiniams, bet reiktų pasistengti grąžinti kreditą per 45 dienas.

Swedbank platinama MasterCard platinum turbūt geriausias šio banko pasiūlymas palyginus su kitomis jo išduodamomis kortelėmis. Kredito limitas tik 2 000 Eur, bet taip pat žemos palūkanos už panaudotą kreditą – 12 %. Palūkanų neskaičiavimo laikotarpis vienas geresnių Lietuvoje – iki 50 dienų.
Kelionių draudimas – išskirtinės išmokų lubos, nuomojamo automobilio KASKO draudimas, pirkinių draudimas iki 180dienų. Mėnesinis administravimo mokestis – 16 Eur/mėn, išdavimo kaina – 5-7 Eur. Neblogai, jei tenka dažnai naudotis viršyti lėšas turimas kortelėje ar reikia didesnės apsaugos kelionėse. Bet abejotina ar verta tiek mokėti kas mėnesį ir tegauti 2 tūkstančių eurų kredito limitą.

Luminor Black kortelė (Visa) – kredito limitas 1 tūkstantis eurų, 18% palūkanų ir jų atidėjimas netaikomas. Yra bazinis kelionių draudimas, pirkinių apsauga nesiūloma. Administravimo mokestis – 5,50 Eur/mėn. Labai nepalanku, kad pasinaudojus kreditu procentai skaičiuojami iš karto.

Revolut kreditinė kortelė

Taikomas protingas kredito limitas, kuris neviršija 6 tūkstančių eurų ir yra dviejų mėnesinių atlyginimų dydžio. Taikomas 60dienų palūkanų atidėjimas, kuris savo laiku sutampa su tikėtina kredito grąžinimo suma. Neabejotina, kad tokia struktūra apriboja neatsakingą skolinimą ir automatiškai atsižvelgia į Jūsų finansines galimybes.

Išskyrus kredito palūkanas nėra jokių papildomų mokesčių – mėnesinio administravimo, aptarnavimo užsienyje, pinigų išsigryninimas daugelyje šalių nemokamas. Taip pat nėra ir kelionių draudimo, bet ar verta kas mėnesį mokėti bankui ir taikytis su papildomu pamokestinimu užsienyje, kad gautumėte produktą, kurio sąlygų jums greičiausiai nepaaiškins išduodami kortelę banko skyriuje. Gal geriau už sutaupytas lėšas įsigyti draudimą nuo konkrečių Jums galinčių iškilti rizikų ir netikėtumų.

Apibendrinimas

Tikimės, kad ši apžvalga padėjo susipažinti su įvairialype kredito kortelių pasiūla Lietuvoje ir leis lengviau išsirinkti Jums tinkamą. Mūsų pasiūlymas būtų naudotis Revolut kreditine kortele ir išvengti kas mėnesinių mokesčių Lietuvoje veikiantiems bankams. Ši kortelė siūlo protingą kredito limitą ir nuosaikius palūkanų procentus, neapkraudama vartotojo įvairiais papildomais aptarnavimo mokesčiais.

Susijusios temos (remiamų skelbimų):

Mobile Sliding Menu

Comparisonsmaster