Kako penzioneri mogu da dobiju najbolje cene krstarenja u Srbiji

Krstarenja su nikad dostupnija za penzionere i ostale građane Srbije. Iako mnogima ovaj vid putovanja deluje luksuzno i nedostižno, situacija je potpuno drugačija. Uz brojne popuste i akcije, penzioneri mogu uživati u krstarenjima širom Srbije i inostranstva.
Krstarenja su nikad dostupnija za penzionere i ostale građane Srbije. Iako mnogima ovaj vid putovanja deluje luksuzno i nedostižno, situacija je potpuno drugačija. Uz brojne popuste i akcije, penzioneri mogu uživati u krstarenjima širom Srbije i inostranstva.

Related Topics (Sponsored Ads):

Dovoljno je da pretražite internet i otkrijete šta se sve nudi online i u turističkim agencijama. U nastavku teksta, saznajte koja su to putovanja brodovima najatraktivnija za penzionere u Srbiji.

Dovoljno je da pretražite internet i otkrijete šta se sve nudi online i u turističkim agencijama. U nastavku teksta, saznajte koja su to putovanja brodovima najatraktivnija za penzionere u Srbiji.

Krstarenje Dunavom

Ukoliko želite da otkrijete sve lepote Dunava, ovo krstarenje je idealno za vas. Sve više penzionera se odlučuje za ovo putovanje jer mesta kroz koja se prolazi na ovom putovanju zaista oduzimaju dah.

Prvog dana je predviđeno ukrcavanje putnika na pristaništu Beograd kod Brankovog mosta. Zatim brod Aquastar Maxim kreće od beogradske tvrđave do Kladova. U prolasku ćete videti smederevsku tvrđavu i ušće reke Morave u Dunav. Tu je ujedno i Dunav najširi na celom području Srbije.

Videćete Ramsku tvrđavu koja je sagrađena krajem XV veka i gde se kasnije izlazilo i ulazilo na područje okupirane Srbije.

Zatim, brod plovi pored Srebrnog jezera i jednog dela Velikog Gradišta. Videćete i Golubačku tvrđavu, gde je početak ulaska u Nacionalni park Đerdap. Ovde je Dunav najlepši jer se plovi kroz najdublju i najdužu klisuru u Evropi gde je flora i fauna zaista fascinantna.

Plovidba od 9,5 sati se završava u Tekiji, a zatim se autobusom vrši transfer do Kladova gde vas očekuje večera i gde možete prenoćiti u hotelu “Aquastar Danube”.

Drugog dana se možete opustiti uz spa aktivnosti hotela, ili možete izabrati da posetite neke od zanimljivih lokaliteta u blizini Kladova. Na ovom izletu ćete posetiti Arheološki muzej, Rimsku Dianu, hidroelektranu Đerdap, Trajanov most i vinariju Gamanović.

Trećeg dana vas takođe čekaju zanimljive aktivnosti. U toku vožnje autobusom pored Dunava, staće se na vidikovcu iznad Kazana gde možete uslikati neku dobru fotografiju. Zatim sledi obilazak Lepenskog vira, arheološkog nalazišta sa ostacima najranijih kultura Evrope i sveta. Posle toga, u restoranu Kapetan Mišin Breg imaćete pauzu za ručak kao i pauzu za obilazak Golubačke tvrđave. Polazak za Beograd je zakazan za večernje časove.

Celokupno krstarenje će vas odvesti na mesta koja morate posetiti ako želite da otkrijete sve čari Dunava, a cena ovog aranžmana je 175 evra. Više informacija možete saznati ovde.

Krstarenje Mediteranom

Kada spomenemo krstarenje Mediteranom, odmah nam padne na pamet neka od prelepih evropskih luka. To može biti Barselona, Atina, Monako, Venecija ili Kan. Takođe, pomislimo na predivnu atmosferu na brodu dok uz blagi morski povetarac ispijamo neko osvežavajuće piće i uživamo u svemu što nas okružuje.

Putovanje turističkim brodovima nije toliko nedostupno kao što je to bilo ranije. U periodu pre deset i više godina, morali ste da izdvojite pozamašnu sumu novca za ovaj vid putovanja. Danas je situacija znatno drugačija. Možete krstariti Mediteranom po znatno jeftinijim cenama i sve to platiti na rate.

Pojava mnogih novih brodova i turističkih aranžmana se povećala, što znači da su se cene znatno smanjile. Danas možete putovati za nešto više od 100 evra, ako pronađete dobru opciju u turističkoj agenciji. Na primer, krstarenja zapadnim Mediteranom u septembru, oktobru i novembru 2021. će vas koštati 111 evra za neke ponude, što je više nego povoljno.

Za ovu cenu možete krstariti prelepim zapadnim Mediteranom gde vas očekuju mnoga egzotična mesta, poput Sardinije, Korzike i Balearskih ostrva. Takođe, neke kompanije imaju u ponudi i putovanja od Barselone do Francuske rivijere, dok neki drugi brodovi plove od zapadne italijanske obale do Tunisa.

Sve je podređeno luksuzu na ovim brodovima i možete uživati u najrazličitijim aktivnostima dok ste na ovakvom putovanju. Na samom brodu imate teretanu, spa, salu za zabave i žurke, teatar, brojne restorane i barove, kao i bazene. Dok plovite, služiće vas iskusno osoblje koje zna kako da vam ugodi u svakom trenutku.

Više informacija o ponudama i popustima možete naći na CruiseClub-krstarenja.

Krstarenja Amerikom i Karibima

Ako ste zaljubljenik u prave avanture, krstarenja Amerikom i Karibima će sigurno zadovoljiti vašu potrebu da vidite neka od najspektakularnijih mesta na planeti. Prelepe karipske plaže će vas oduševiti, a duh ovih mesta ćete pamtiti ceo život.

Putovanja ovog tipa možete započeti u Majamiju ili u nekoj od karipskih luka. Videćete Bahame, Barbados, Portoriko, Dominikansku Republiku, Devičanska ostrva, i mnoge druge luke. Svako od ovih mesta ima nešto specifično i svako je prelepo na svoj način. Videćete najlepše plaže sveta gde možete u potpunosti uživati i prepustiti se lepotama ovih predela.

Na ove destinacije možete stići avionom odakle ćete se ukrcati na neke od brodova koji plove Amerikom i Karibima. Mnoge brodske kompanije vode na ova mesta, a neke od najznačajnijih su svakako Carnival, Royal Caribbean, i Princess.

Cene kruzeva određuje sezona u kojoj putujete, i ovde možete značajno uštedeti ako putujete van sezone. Čekaju vas brojni popusti i možete uštedeti ako putujete na kraju leta i u toku jeseni, jer tada možete naći kruzeve po najpovoljnijim cenama. Tada ćete platiti kruz samo nekoliko stotina dolara, što je vrlo povoljno.

Dovoljno je samo da se spremite i da krenete na put koji ćete dugo pamtiti.

Related Topics (Sponsored Ads):

Mobile Sliding Menu

Comparisonsmaster