Türkiye’deki Yaşlılar İçin En İyi Araç Sigortası Seçenekleri

Türkiye’de trafik sigortası, kara yollarında seyir halindeyken meydana gelebilecek kazalarda karşı tarafta oluşabilecek zararların karşılanmasını sağlayan bir sigorta türüdür.
Türkiye’de trafik sigortası, kara yollarında seyir halindeyken meydana gelebilecek kazalarda karşı tarafta oluşabilecek zararların karşılanmasını sağlayan bir sigorta türüdür.

İlgili Konular (Sponsorlu Reklamlar):

Yasalar çerçevesinde motorlu taşıt sürücülerine zorunlu tutulan sigortanın amacı, maddi ve bedensel hasar oluşması durumunda kayıpları en aza indirmek ve insan haklarını koruyabilmektir.

Yasalar çerçevesinde motorlu taşıt sürücülerine zorunlu tutulan sigortanın amacı, maddi ve bedensel hasar oluşması durumunda kayıpları en aza indirmek ve insan haklarını koruyabilmektir.

Trafik Sigortası Nedir?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile belirlenen zorunlu trafik sigortası, kaza durumunda karşı tarafın zararlarını karşılamayı amaçlayan bir uygulamadır. Kazaya uğrayan tarafın mağduriyet yaşamaması için önceden alınan bir önlem olarakta değerlendirilebilir. Araba sigortası olarak da bilinen uygulamanın esasları “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik” ile belirlenir.

Trafik sigortası, her yıl belirlenen limitler çerçevesinde yenilenen bir uygulamadır ve takip gerektirir. Düzenli olarak her sene poliçeyi yenilemek, kusurlu bir kazaya karışıldığı zaman araç sahibine maddi kolaylıklar sağlar. Kaza durumunda kazaya sebep olan taraf; karşı tarafın aracında oluşan zararları, sürücü ve diğer yolcuların tedavi ve hastane ücretlerini, ölümlü kazalarda ise ölüm tazminatını ödemek zorundadır. Aksi takdirde haciz, icra ve hapis gibi yaptırımlarla karşılaşabilir. Primleri düzenli olarak ödenen aktif bir trafik sigortası sayesinde yüksek maliyetli tazminatları sigorta şirketi karşılar.

Sigortalanan dönemde meydana gelen hasarlar, bir sonraki yıl ödenecek primi etkileyecektir. Hasar meydana gelmemesi durumunda, bir sonraki dönem sigortasına hasarsızlık indirimi uygulanır. Bu indirim yıldan yıla artar. En yüksek indirim oranı %20’dir. Buna karşılık, hasar meydana gelmesi halinde, hasarlılık sürprimi uygulanır. %500’e kadar çıkabilir. Hasarsızlık ve hasarlılık bilgileri, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin eski adı TRAMER olan adlı veri bankasında tutulmaktadır. Sigorta şirketleri, Trafik poliçesi düzenlerken SBM veritabanını kontrol ettiklerinden, önceki poliçenin farklı bir sigorta şirketinden düzenlenmiş olması halinde dahi hasarsızlık bilgileri aynı kalmaktadır. Hasarsızlık indirimi, sigortalı aracı değil, aracı işleten kişiyi takip eder. Ancak bu hak, ancak satılmış olan araç yerine aynı cins bir aracın iki ay içinde satın alınması koşuluyla verilir.

Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?

Trafik sigortası, trafik kazalarından kaynaklanan bedeni ve maddi zararları güvence altına almanıza yardımcı olur. Trafik sigortasının kapsamı, poliçe içerisine eklenen ek teminatlara göre genişletilebilir. Sigortam.net ile en avantajlı sigorta teklifini alarak kendinizi olumsuz her koşula karşı korumaya alabilirsiniz.

Trafik sigortası, kazaya sebep olan kişinin ödemekle yükümlü olduğu tazminatların poliçe kapsamında sigorta şirketi tarafından ödenmesini sağlar. Hem şehir içi hem de şehirler arası seyahatler sırasında olabilecek kazalarda poliçenin kapsamı, araç sahibinin maddi kaybını azaltır. Kusurlu olunan bir kazada poliçe; maddi hasarlar, sakatlıklar, üçüncü şahıs sakatlıkları, vefat, avukatlık giderleri gibi büyük ölçekli maddi giderleri karşılayabilir.

Aracın özelliklerine uygun olarak en kapsamlı poliçeyi seçmek, kazaya karışma durumunda maddi kaybın minimuma indirilmesi anlamına gelir. Kaza durumunda karşıdaki sürücü ve diğer yolcuların sigortası yoksa tedavi masrafları sorun yaratabilir. Trafik sigortası kapsamında ise kazaya uğrayan tarafın tedavi ve ilaç giderleri tamamen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.

İlgili Konular (Sponsorlu Reklamlar):

Mobile Sliding Menu

Comparisonsmaster