De Beste Instapbad Aanbiedingen in Nederland

In de badkamer houden we allemaal van een stukje comfort. Het is de ruimte waar we schoon willen worden en dat mag best een aangename ervaring zijn.
In de badkamer houden we allemaal van een stukje comfort. Het is de ruimte waar we schoon willen worden en dat mag best een aangename ervaring zijn.

Gerelateerde Onderwerpen (Gesponsorde Advertenties):

Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een badkuip te nemen, en dan in het bijzonder een inloop of instap badkuip. In dit artikel nemen we je mee door de wereld van deze unieke badkuipen en geven we je wat tips en trucs om de beste te vinden.

Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een badkuip te nemen, en dan in het bijzonder een inloop of instap badkuip. In dit artikel nemen we je mee door de wereld van deze unieke badkuipen en geven we je wat tips en trucs om de beste te vinden.

Wat is dat eigenlijk, zo’n instapbad?

Een instapbad is eigenlijk een gewone badkuip maar dan met een klein deurtje aan de zijkant, waardoor je niet een grote stap hoeft te maken om de badkuip in te stappen. Je hebt je hele leven plezier van zo’n badkuip. Het is nu praktisch, want kinderen kunnen dan gemakkelijk in en uit het bad stappen zonder over de hoge rand te hoeven klimmen. We worden ook onvermijdelijk een dagje ouder, en dan is het heerlijk om met rug- of beenklachten in een warm bad te ontspannen. Nadeel is alleen dan wel dat in bad klimmen dan lastig gaat! Ook hier biedt een inloopbadkuip dus uitkomst. Met het deurtje stap je gemakkelijk naar binnen en kun je dus toch nog genieten.

De beste deals voor instapbaden

Wat betekent hier dan eigenlijk een goede deal? Een normaal instapbad van goede kwaliteit is (zonder installatie) ergens tussen de €2000 en €4000 euro. De verwachting van instapbaden die meer geld kosten is dan wel dat er ook meer functies op zitten. Denk bijvoorbeeld aan een bubbelfunctie, zodat het ook als jacuzzi kan fungeren. Een installatie bij je aankoop is overigens wel aan te raden. Je kan het natuurlijk zelf doen, maar het is wel fijn als het in één keer goed gebeurd en je zeker weet dat een vakman alles goed op zijn plek heeft. Een instapbad die na twee weken lek blijkt omdat er toch ergens een waterleiding niet helemaal goed is aangesloten zou natuurlijk ook jammer zijn.

Grote spelers op de markt

Een instapbad is niet zomaar geplaatst, dus zijn er een aantal spelers op de markt die zich er veel mee bezig houden. Deze bieden niet alleen redelijke prijzen, maar ook baden van goede kwaliteit én een vakkundige monteur. Dit is natuurlijk niet een volledige lijst, er zijn tal van winkels, groot en klein, die instapbaden verkopen. De grootste zetten we voor je op een rijtje, maar dat betekent niet per se dat dit ook de beste zijn. Zie het als een hulpmiddel, niet als een definitieve lijst! De top drie is wat ons betreft dus als volgt:

1. Molenaar. De mensen van Molenaar hebben zich in het bijzonder gespecialiseerd in instapbaden en instapdouches. Ze hebben showrooms in Best, Breda, Heerlen, Katwijk, Roden en een Presentatiepunt in Bussum. Met gespecialiseerd monteurs weet je ook zeker dat je instapbad er in een keer goed in zit en het werkt. Ze beweren dat ze zelfs in één dag je oude bad er uit kunnen halen én deze kunnen installeren.

2. Sanitairwinkel.nl. Een van de grootste spelers in de Nederlandse instapbadenmarkt is sanitairwinkel.nl. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Met goede service en competitieve prijzen is het logisch dat veel mensen op hen vertrouwen. Mocht je de spullen zelf toch nog eerst willen bekijken, dan kan dat in één van hun tien showrooms. Deze vindt je in Alkmaar, Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Heerlen, Rosmalen, Rotterdam, Tilburg en een Outlet showroom in Uden. Sanitairwinkel richt zich dus niet alleen op de Randstad, maar is in grote delen van het land te vinden.

3. Je lokale sanitairwinkel! Op heel veel plekken is er nog een lokale sanitairwinkel. Heel vaak verkopen zij instapbaden. Het is de moeite waard om daar eens naar binnen te lopen en om hun tarief te vragen. Soms is het een teleurstelling en is de prijs hoger dan verwacht, maar andere keren is het echt de moeite waard! Daarom moedigen wij je aan om in ieder geval even te googelen of er eentje relatief in de buurt is – je zult verbaast zijn hoeveel onafhankelijke winkels er nog in Nederland zijn, ook buiten de Randstad. Al is de prijs wel iets hoger, is er natuurlijk in het kader van ‘support your locals’ nog wat voor te zeggen om het tóch daar aan te schaffen – maar dat laten we helemaal bij jou.

Welk instapbad je ook neemt, dát je er een neemt vinden wij in ieder geval al een grote winst. Je hebt er nu én later plezier van, dus als het in het budget past – en met een aantal van de schappelijke prijzen die we voorbij hebben zien komen, kan dat haast niet anders – raden wij het in ieder geval van harte aan. Gun jezelf en je familie dat gemak en ga nu op zoek. Veel badplezier!

Gerelateerde Onderwerpen (Gesponsorde Advertenties):

Mobile Sliding Menu

Comparisonsmaster